Osnovni podatki

Enota BODONCI

Poslovni čas: od 6.30 do 15.30

Tel.: 02/551 87 48

Enota vrtca Bodonci se nahaja sredi neokrnjene narave, kjer je mir in svež zrak. Otroci se v njem počutijo zelo domače. Stavbo si delimo s šolskimi otroki, ki nam prijazno odstopijo svoj večnamenski prostor, kjer se v primeru slabega vremena lahko razgibamo.

Vrtec ima svoje travnato igrišče, ki je prijetno opremljeno in otrokom omogoča motorični razvoj ter ustvarjalne igre v naravnih kotičkih. Asfaltno igrišče pa otrokom nudi vožnjo s skiroji, kolesi, poganjalci, risanje s kredami, igre z žogo itd.

Bližina travnikov, kmetij in gozda otrokom omogoča neposreden stik z naravo. V vrtcu so tri igralnice, v katerih so otroci v starosti od 1 do 6 let. Imamo tudi svoj zelenjavni vrt, ki ga obdelujejo otroci skupaj z vzgojiteljicami, sveža jabolka pa si nabiramo kar v lastnem sadovnjaku. Ker je naša enota majhna in se med seboj vsi dobro poznamo, je pri nas čutiti toplo, sproščeno in domače vzdušje, ki pripomore k prijetnemu počutju otrok. Prizadevamo si, da bi bili otroci varni in sprejeti, saj imamo radi zadovoljne otroke in starše.

Za pripravo okusnih in zdravih obrokov skrbi kuharica Zlatica.

Pri vzgoji romskih otrok pa pomaga polovico svojega delovnega časa tudi romski mentor Denis Baranja.