Skoči na glavno vsebino

PONEDELJEK, 2. 10. 2023               

OBISK ZOBNIH ASISTENTK

Danes sta nas obiskali Maja in Andreja, zobni asistentki dr. Egića. Krokija je bolel zob, saj je pojedel preveč sladkarij in je žal moral ostati doma. S seboj sta pripeljali zajčka in prestrašeno miško, ki se boji zobozdravnika. Zajček je miški pokazal, da obisk pri zobozdravniku ni prav nič strašen, pravzaprav je celo super, pri zobozdravniku je dobil pečat in pobarvanko. Maja in Andreja sta nas ponovno seznanili s pravilnim umivanjem zob. Risali smo sončke, pometali ter žagali, najprej zgornje in nato še spodnje zobke. Ker smo se vsi odlično odrezali, smo si tudi mi prislužili pečat ter pobarvanko s pesmico o zajčku. V družbi asistentk nam je bilo zelo lepo in komaj čakamo naslednji obisk.

TOREK, 3. 10. 2023               

GLEDALIŠKA PREDSTAVA: ČRTEK V MESTU

Z otroki smo si danes ogledali iskrivo zgodbo o mladičku tigru, ki ga otroška zvedavost popelje iz živalskega vrta v veliko mesto. Majhne in velike ozavešča o aktualnih vrednotah trajnostne mobilnosti, ki jih preplete z varnostjo v cestnem prometu. Najmlajši se nevede, skozi pesmice in smeh, poučijo o nevarnostih, ki prežijo na majhne udeležence v prometu in se ob tem, ko mladičku pomagajo varno vrniti se domov, poučijo o predpisih in pravilih obnašanja v cestnem prometu ter krepijo vrednote sodelovanja, solidarnosti in empatije.

SREDA, 4. 10. 2023   

POHOD V BEZNOVCE

Po zajtrku smo se z otroki odpravili na tradicionalni pohod do Jelenovega hrama v Beznovce. Pot nas je vodila do Vadarcev, kjer smo pot nadaljevali skozi gozd do Beznovcev. V gozdu smo nabirali jesenske plodove, saj nam je gozdna vila Mila poslala pismo, v katerem nas je povabila v svoj dom – gozd, ki je jeseni najlepši. Vsak otrok je moral poiskati kakšen jesenski plod, katerega smo odnesli v vrtec, kjer si bomo izdelali zbirko gozdnih plodov. V Jelenovem hramu smo si ogledali živali, ki tam domujejo in se igrali na njihovem lepem igrišču.

ČETRTEK, 5. 10. 2023 

ŠPORTNO DOPOLDNE

Po meglenem jutru je le posijalo sonce in z otroki smo se preizkusili v premagovanju pripravljenega poligona. Otroci so bili vztrajni in so brez težav premagovali ovire, kjer so si razvijali koordinacijo, ravnotežje in domišljijo. Ponujeni gibalni poligon je otroke navdušil in jih vzpodbudil, da so vsi aktivno sodelovali.

PETEK, 6. 10. 2023 

KOSTANJEV PIKNIK Z BABICAMI IN DEDKI

Zadnji dan praznovanja Tedna otroka smo v naš vrtec povabili babice in dedke. Pripravili smo kostanjev piknik in se družili z dedki in babicami. Zapeli in zaplesali smo jim in jih razveselili s skromnimi darili, ki smo jih izdelali. Otrokom je bilo v veliko veselje, da so dopoldan v vrtcu lahko preživeli s svojimi starimi starši.

Dostopnost